Klicka här om du vill få mer information om mina tidigare anställningar om undervisning.

Som konstlärare har jag arbetat på Kuba, i Mali och i Senegal och pratar förutom spanska och svenska även franska. Här i Sverige har jag bland annat arbetat ett drygt år som verksamhetsledare för mosaikkonst. Jag gav då också kurser.
 

Jag erbjuder kurser i t ex måleri, skissteckning, gravyr, mosaik och återvinningsdesign på olika nivåer för en vuxen publik. Jag erbjuder också olika typer av kurser i kreativt skapande för grupper av barn och ungdomar. Det kan till exempel handla om att arbeta med återvinningsdesign.

Kurserna kan hållas på svenska, spanska och franska. Kurser eller workshops


WORKSHOP I MOSAIK MED ÅTERVUNNET MATERIAL

Mosaiken är en intressant teknik som kan ge oss mycket bra resultat från första försöket. Väldigt avslappnande och terapeutiskt, och mycket bättre om det hjälper till att skydda miljön när materialet som används inte har ett eget utrymme i återvinningssystemet, och framför allt att ge nytt liv åt materialet genom skapandet.

 

Referenser om denna workshop här

 

 WORKSHOP I CROP ART

Vad är crop art? En konstnärlig teknik som ligger nära mosaik. Men istället för att använda keramik, glas, klinkel, kakel, stenar, betong etc använder vi material från växtriket som frön, blad, strån, trä, rötter etc. Vi utnyttjar deras färg, form och naturliga textur men det är också möjligt att färglägga dem innan vi sätter fast dem, alternativt efter.

 

Referenser: här 

 

 

 GRUNDLÄGGANDE MÅLERI

Med den kurs kan man lära sig komposition, materialkunskap och färglära och får använda det i tekniker som akryl och akvarell. den här kursen med teckningskurs är ett perfekt komplement till konststudierna. 


GRUNDLÄGGANDE TECKNING

Under den här kursen kan man lära sig hur man tecknar objekt utifrån mätningar samt att använda olika blyertspennor för att ge ljus och mörker. Kursen ger också verktyg för att kunna arbeta med perspektiv och att teckna volymer.SKAPA KOLLAGE MED KARAKTÄR

Med kursen kan deltagarna få en intressant stund och samtidigt utveckla sin förmåga att skapa utifrån collagetekniken.TRÄSNITT (XYLOGRAFI) MED PLYWOODPLANKA

Grundkurs av träsnitt vänder sig till personer som är nybörjare eller tidigare arbetat med grafik men som vill hitta kreativiteten med träsnittsteknik.KURS I MOSAIK

I november 2020 höll jag i samarbete med Folk i Skärholmen en mosaikkurs för barn i åk 2 från Ekholmsskolan i Skärholmen. I tre dagar fick barnen under min handledning möjlighet att ta sina första steg i mosaikteknikens värld. De lärde sig att planera arbetet, klippa, lägga/limma fast porslins/kakelbitarna och göra färdigt verken med fogning och polering. 

 

Vi hade fina, dammiga stunder tillsammans!

 

Vill du också anordna en mosaikkurs på din skola?

 

Hör av dig till mig!